Aan de slag met je site? Bouw eerst de pijlers!

 

Wat me aansprak in de mailwisseling met mijn klant was de eenvoud.

Geen ellenlange verhalen maar een simpele vraag om hulp. Dat maak ik ook vaak anders mee. Verhalen waar soms met moeite de essentie uit te halen is. Nu is het mijn natuurlijke neiging om door te vragen dus ik krijg de essentie wel boven water, dat vind ik ook een uitdaging. Ook prima dus, maar de dingen die simpel en als vanzelf gaan maken me altijd weer enthousiast.

Het deed me denken aan de kreet KISS die jaren geleden te horen was: Keep It Stupid Simple.

Het klinkt misschien niet zo vriendelijk maar het is wel waar. De beste ideeën en oplossingen zijn vaak simpel. Je kunt dit principe ook doortrekken naar je website. Geen ingewikkelde site waar mensen in verdwalen maar simpel, helder en duidelijk. En de term Stupid vervangen we bij deze door Smart.

Keep Your Site Smart Simple

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Een website is namelijk geen op-zichzelf-staand geheel maar is het visitekaartje van je bedrijf. Een hulpmiddel om de doelen die je hebt met je bedrijf te realiseren. Dus is het handig om die helder te hebben, evenals je doelgroep, je producten etc. etc. Als je dat allemaal weet wordt het maken van je website simpel.
“Simple but not easy ‘ zou je kunnen zeggen.

Website APK

Voor mijn klant uit Singapore heb ik een simpele oplossing bedacht: een website APK. Ik analyseer zijn site en maak een rapport met stappenplan. Daarna kan hij meteen aan de slag met het verbeteren van zijn site. Simple……. ..and easy.

Reactie schrijven

Commentaren: 0