Hoe blijf je geinspireerd ondernemen in deze tijd?

 

De afgelopen dagen ben ik druk geweest met een van mijn vrijwilligersklussen. Op de plaatselijke ondernemersbeurs hebben we de nieuwbouwplannen van ons lokale ontmoetingscentrum gepresenteerd. Dat heeft me veel plezier en vele contacten opgeleverd. En inspiratie voor dit artikel, over het organiseren van  je eigen inspiratie!

Het is een ‘pittige’ tijd voor ons (Z)ZP’ers. 

Mensen zijn voorzichtig als het gaat om het doen van uitgaven dus we werken hard om aan klanten te komen. En dan nog valt het vaak niet mee, voor de meesten van ons geldt dat ons inkomen achterblijft bij een aantal jaren geleden.

Dat kan spanning en onzekerheid opleveren. 

Je kan je gaan afvragen of je wel goed bezig bent, of je misschien je productaanbod aan moet passen, of je doelgroep, of de manier waarop je je presenteert. Daar is op zich niets mis mee,  vaak is zelf een goed idee om je koers bij te stellen of aan te passen. Dat kost wel de nodige energie en kan ook de nodige hoofdbrekens opleveren.

Negatieve energie dus af en toe.

Ik zie af en toe collega ‘ s die fanatiek en soms haast verbeten aan het werk zijn. Ze nemen weinig tijd voor ontspanning want er moet hard gewerkt worden.Niets mis met hard werken, maar alles binnen het redelijke.Te veel de focus op werk en te weinig tijd nemen om jezelf op te laden is niet handig. Dat gaat ten koste van je energie, veerkracht en frisse blik.

Juist in spannende tijden is het nog belangrijker om aandacht aan jezelf te besteden.

Waar laad jij van op, wat inspireert jou, hoe ontspan je? Dit zijn belangrijke vragen om voor jezelf te beantwoorden. En wat met deze antwoorden te doen: organiseer de activiteiten die je helpen om weer fris en geïnspireerd aan het werk te gaan.

En zo ben je voor je het weet een beursstand op de ondernemersbeurs in Dalfsen aan het inrichten en bemannen!  😉

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0