Inspiratiebron: Handboek voor Talent

 

Ik ontdekte kort geleden een ontzettend leuk en inspirerend boekje: “Handboek voor Talent’. Omdat dit je kan helpen bij het kiezen van je niche in dit artikel meer informatie over dit gedachtengoed van de schrijvers Jan de Dreu en Kees Gabriels.

Hun uitgangspunt: je bent een talent!

Ja, je leest het goed. Je hebt geen talent, je bent een talent.
Één allesomvattend talent, datgene waar jij heel goed in bent.
Wij zijn echter grootgebracht met de gedachte ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Daardoor is ons unieke talent vaak op de achtergrond geraakt en lopen we er niet mee te koop.

De uitdaging is om jouw unieke talent te ontdekken en benoemen.

Dit talent gaat niet over het ‘wat’ maar over het ‘hoe’. De rode draad in alles wat je goed kunt en met plezier doet. Als voorbeeld geven de schrijvers hun eigen talent.
Jan de Dreu:”Ik heb mijn talent ‘de onderwijzer’ gedoopt en herken in mijzelf de onweerstaanbare neiging om altijd en overal leersituaties en leerlingen te zoeken”.
Het talent van Kees Gabriels is verhelderen. Hij maakt carriere in de thuiswinkelbranche en begeleidt verandertrajecten in organisaties.

Werken vanuit je toptalent

Werken vanuit je talent geeft je zekerheid en vertrouwen.
Je doet wat je vanzelf al goed kunt waardoor er een zekere moeiteloosheid in zit.
Je versterkt je eigenheid waardoor je je ook duidelijk onderscheid van anderen.

Wat heeft dit nu te maken met je niche?

Je niche bestaat uit 3 onderdelen: je doelgroep,je vakgebied/expertise en jouw unieke aanpak of benadering. Jouw toptalent komt als het goed is tot uitdrukking in jouw benadering en jouw activiteiten.
Als dat ook klopt met je doelgroep en je expertise gaat het zeker lukken om de markt te veroveren met jouw niche!
Daarom is het zeker de moeite waard om jouw unieke talent ‘op te sporen’.

Meer lezen over je talent, je draken en je passie?

In ‘Handboek voor Talent’ zijn meer interessante dingen te lezen. Bijvoorbeeld over draken die je in de weg kunnen zitten en over je passie die je energie geeft.
Verhelderend, licht van toon en met humor beschreven. Wil je je ook laten inspireren kijk dan op www.handboekvoortalent.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0