Fris en fruitig op social media

 

Een mooie portretfoto op Linkedin, je  CV, Facebook, en Twitter is goed voor je herkenbaarheid en uitstraling. Elke keer als je een bericht, update of tweet plaatst komt jouw foto in beeld!  Zo kom je dus elke keer even langs bij je vrienden, lezers, volgers.  Alle reden dus om te zorgen dat je er ’fris en fruitig’ op staat, zodat je een positieve associatie oproept.

Gezicht in beeld
Je wekt het meeste vertrouwen als je gezicht duidelijk in beeld is. Geen foto ’s dus van grote afstand of met een drukke achtergrond. Dat leidt alleen maar af. En zo groot is dat vierkantje naast je facebook berichten en linkedin updates niet!

Laat de foto maken door een goede fotograaf
Gebruik geen vacantie- of vrijetijds foto ‘s. Laat speciaal een portretfoto maken, bij voorkeur door een professionele fotograaf. Die heeft ook een geschikte achtergrond, waarvan het grote voordeel is dat je gezicht beter uitkomt. Ja. dat kost geld maar een goede portretfoto is de investering absoluut waard! Steeds meer fotografen hebben tegenwoordig een speciaal aanbod voor profielfoto’s.

Denk na over de kleren die je aantrekt
Bedenk van te voren wat je uit wilt stralen met je foto. Trek iets aan in een kleur die je goed staat en waar je je prettig in voelt. Vraag eventueel  van te voren advies aan een vriend of vriendin. Over het algemeen geldt dat je drukke prints beter kunt vermijden. Wat je ook kunt doen is verschillende geschikte kleren meenemen naar de fotograaf en samen ter plekke een keuze maken.

Dezelfde foto op al je profielen
Gebruik je portetfoto op al je social media profielen. Zo bouw je herkenbaarheid op en krijgen mensen het gevoel dat ze je kennen. En dat is precies je bedoeling!

*Met dank aan Marcel van Saltbommel van FotoBommel in Nieuwleusen. Voor 18 € maakt Marcel een profielfoto die je kunt gebruiken voor je social media profielen. De contactgegevens van Marcel: fotobommel@home.nl en 06-53656857.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0