Pronk met je veren: samen aan de slag met je CV

 

Afgelopen maanden heb ik, samen met Henriette en Hanneke, ruim honderd mensen geholpen met hun CV. In opdracht van een gemeente zijn we aan de slag gegaan om  hun digitale CV op werk.nl te plaatsen of verbeteren.

We zijn samen met de deelnemers achter de laptop gaan zitten: alle informatie over werk en opleiding op een rijtje zetten, samen zoeken naar woorden  die recht doen aan ieders talenten en mogelijkheden. De deelnemers waren mensen met uiteenlopende opleidingen, beroepen, leeftijd en afkomstig uit Nederland, Syrië, Pakistan, Iran etc. Heel verschillend dus en dat zorgde voor inspirerende ontmoetingen!

Ondanks alle verschillen was er één opvallende overeenkomst: als we klaar waren met hun CV kregen mensen een ‘boost’ als het gaat om zelfvertrouwen. Ze rechtten, ook letterlijk, hun rug! Daar stond, duidelijk en helder verwoord,wat ze allemaal gedaan hebben en waar ze goed in zijn. Ze waren er zelf van onder de indruk, terwijl ze niet overliepen van zelfvertrouwen toen ze binnenkwamen.
Alle reden om op een rijtje te zetten wat samen je CV maken je oplevert.

1.Zicht op je talenten

Het is lastig om van jezelf te zeggen waar je goed in bent. Vaak weet je het wel ongeveer, maar in een CV is het juist belangrijk om precies te vertellen wat jouw talenten zijn. Waarin onderscheid jij je van overige sollicitanten, wat zijn jouw ‘Unique Selling Points’?
Volgens sollicitatie-goeroe Aaltje Vincent zijn we ‘onbewust bekwaam ‘ als het gaat om onze eigen talenten. Ze zijn voor ons zo vanzelfsprekend dat we ze niet noemen. Dat is de reden waarom het verstandig is om samen met iemand anders je CV te verbeteren. De ander is objectief, ziet waar jouw onderscheidende talenten zitten en kan je helpen het goed te verwoorden.

2. Meer focus en zelfvertrouwen

Je vakmanschap, werkervaring en talenten staan duidelijk en overzichtelijk  weergegeven. Hier kun je mee voor de dag komen!
Dat helpt je bij het netwerken en solliciteren. Samen je CV maken of verbeteren voorkomt dat je te bescheiden bent, ook daar hebben we allemaal last van. Dat helpt je niet, dus je kunt maar het beste pronken met je veren!

3. Ideeën voor de volgende stap

Als je zo samen bezig bent om alles op een rijtje te zetten komen er geheid goede ideeën voor een volgende stap. Dat kan van alles zijn: een oriënterend gesprek met iemand, uitzoeken hoe de werving & selectie werkt in de branche waarin jij wilt werken, onderzoeken welke namen gebruikt worden voor het werk wat jij wilt doen, etc. etc. Allemaal stappen die zorgen voor nieuwe inspiratie en jou dichterbij een nieuwe baan brengen!

Meer weten : bel 06-1427672 of mail info@trudyendrig.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0