OMDENKEN bij het solliciteren

De meeste werkzoekenden die ik tegenkom gebruiken vooral vacaturesites om te zoeken naar een nieuwe baan. Indeed is meestal favoriet.

Niets ten nadele van vacaturesites. Ze geven een mooi overzicht van wat er in de wereld te koop is op het gebied van banen. Maar….. als je alleen op deze manier naar een nieuwe baan zoekt doe je jezelf tekort.

In plaats van te reageren op vacatures die al weken of maanden op internet staan nodig ik je van harte uit om het om te draaien.

Ga zelf op zoek naar aankomende en verse vacatures!

Dan ben jij  de eerste bent die op de deur klopt en maak je een goede kans als jij en de baan goed matchen. Dan hoeft er helemaal geen vacature op Indeed geplaatst te worden. Dat bespaart de werkgever veel  tijd en geld!

‘Makkelijk gezegd’, hoor ik je denken. Maar hoe pak ik dat aan…..

Om te beginnen moet je goed weten wat voor baan je zoekt, bij wat voor bedrijf of organisatie: je focus is scherp.
Je weet ook precies waarom jij zo geschikt bent voor die baan en je beschikt over een goed CV.

Je kijkt in je netwerk wie contacten heeft in de sector en bij bedrijven waar jij wilt werken. Dan ga je netwerken, netwerken en netwerken. Je verzamelt  informatie die je weer kunt gebruiken in volgende gesprekken en zo zet je jezelf op de kaart. Als er een vacature komt bij je favoriete bedrijf weten mensen je te vinden.

Behalve dat je meer kans op succes hebt is deze manier van solliciteren ook veel motiverender. Je staat immers zelf aan het stuur!


Reactie schrijven

Commentaren: 0