· 

Met LinkedIn zelf aan het stuur bij het solliciteren

Sinds een paar weken ben ik ‘grootverbruiker’ van LinkedIn.

Ik ben op zoek naar een wat grotere, langlopende klus en bedacht dat bij het solliciteren/acquireren LinkedIn wel eens een goed hulpmiddel zou kunnen zijn. Dat roep ik al jaren maar ik moet opbiechten dat ik het zelf nog nooit zo intensief en consequent in de praktijk heb  gebracht als de afgelopen periode. En met focus, want dat is denk ik waar het vaak aan mankeert. Hoe duidelijker de focus hoe meer rendement. Ook dat roep ik al jaren maar het zelf in de praktijk brengen is altijd een lastiger verhaalJ.

Mijn focus is een baan of klus waarin ik aan de slag kan om mensen met een bijstandsuitkering weer perspectief te bieden, als bv consulent werk/participatie  of  in een project. In deze richting heb ik ca. 30 jaar werkervaring  en na wat uitstapjes links en rechts is mijn liefde voor het Sociaal Domein weer aangewakkerd na een mooie klus voor de gemeente Dalfsen.

Ook omdat ik tot mijn vreugde constateer dat er in Gemeenteland een andere wind lijkt te gaan waaien. Ik lees over een positieve benadering van bijstandsgerechtigden in Amsterdam en Utrecht, over Motiverende Gespreksvoering  waarbij  mensen niet wordt verteld wat ze ‘moeten’ maar waarin eigen motivatiebronnen boven water worden gehaald. Kortom, tijd voor een  come-back richting Sociaal Domein.

 

En LinkedIn is inderdaad een geweldig hulpmiddel. Thuis vanachter je keukentafel leg ik contact met recruiters, haal ik oude contacten weer aan, krijg ik de nieuwste vacatures binnen, leer ik nieuwe mensen kennen.  Ontdek ik welke functietermen gebruikt worden, welke eisen er gesteld worden en waar ik dus nog wat te leren heb.( Die cursus Motiverende Gespreksvoering heb in inmiddels in de pocket!)
Omdat heel veel mensen LinkedIn slechts incidenteel gebruiken is het bovendien een mooie manier om me te onderscheiden van je
'concullega 's'! 

Ik ben erg van het persoonlijke contact dus pak, als een vacature me aanspreekt,  meteen de telefoon. Wat vaak resulteert in een kennismaking-bij-een-kop-koffie. Zo leer ik  deze markt verder kennen en weet wat er speelt, welke actuele ontwikkelingen er zijn. Wat ik in volgende contacten weer kan gebruiken. Deze manier van solliciteren  is  leerzaam en leuk. Ik sta zelf aan het stuur en ben pro-actief aan de slag. Die grote  klus is nog niet binnen maar dat gaat zeker lukken! Er staan volgende week al meerdere gesprekken gepland.  En tot die tijd kan ik jou mooi helpen met solliciteren via LinkedIn:)