Het nieuwe solliciteren

Solliciteren 2.0, jobmarketing, netwerken

Termen die duidelijk maken dat solliciteren anno 2017 anders gaat dan voor de opkomst van social media. Maar wat is er precies veranderd? En hoe ga je te werk om die nieuwe baan te vinden? Hieronder kort samengevat hoe je het het beste aan kunt pakken. En kun je hulp gebruiken: bel 06-14276732 of mail info@trudyvendrig.nl.

 

Hier de 5 stappen van het nieuwe solliciteren:

1. 

Zelf contact zoeken ipv reageren op vactures

75 % van de mensen die een baan zoeken vinden via-via werk. Via die collega van vroeger, een kennis van de buurvrouw, je vorige leidinggevende. Van je netwerk moet je het hebben, niet van eindeloze zoektochten naar vacatures op internet. Die vacatures staan vaak al tijden op de vacaturesite en als je reageert ben je een van de velen.

Jezelf onder de aandacht van vakcollega ’s en recruiters brengen werkt veel beter. Dan weten ze wie jij bent en wat je kunt. Als er dan een baan vrijkomt weten ze je te vinden. Zelf actief contact leggen voelt ook veel beter dan afwachten of je wordt uitgenodigd. OK, het is wel spannend maar met een goede voorbereiding kom je een heel eind. Voor je het weet krijg je plezier in je zoektocht!

2. 

Een goed CV en een stevig LinkedIn profiel als basis

Je CV laat zien wie jij bent en wat je brengt, overzichtelijk en in duidelijke en concrete bewoordingen. Hetzelfde geldt voor je LinkedIn profiel. Beide zijn, in combinatie met je persoonlijke presentatie een nodig om de wereld te gaan bestormen,  Internet gebruik je om informatie te verzamelen over bedrijven waar je wilt werken en om de mensen waar je afspraken mee hebt op te zoeken. Met behulp van social media maak je jezelf goed zichtbaar. Regelmatig achter de computer zitten is dus verstandig maar het echte werk moet offline gebeuren.

3. 

Het hele plaatje moet kloppen

Je CV, je online profielen en je persoonlijke presentatie moeten kloppen met wie je bent, wat je kunt en waar je voor staat. Dus ook de kleren die je draagt het mailtje wat je stuurt, het telefoongesprek, het praatje met de receptioniste draagt allemaal bij. Realiseer je dit maar ga er niet krampachtig mee om. Blijf zo ontspannen mogelijk, dan ben je het meest overtuigend.

4. 

Korte motivatie ipv lange sollicitatiebrief

Er wordt geselecteerd op je CV, de brief wordt daarna pas bekeken. De sollicitatiebrief is vervangen door een motivatie waarin je kort er kernachtig aangeeft waarom jij bij het bedrijf wilt werken en wat je toegevoegde waarde is. Bekijk daarvoor de website en andere informatie van het bedrijf zodat je rake dingen zegt.

5. 

Wees persoonlijk en concreet

Het persoonlijke wordt steeds belangrijker. Een foto bij je CV is tegenwoordig heel normaal, evenals op social media persoonlijke dingen van jezelf laten zien. Wel met beleid natuurlijk, die kroegfoto ’s en al teveel vacantiefoto’s zijn geen goed idee.

Wees concreet, ook in je netwerkgesprekken. Vertellen dat je nog steeds contact hebt met je oud collega’s is beter  dan zeggen dat je zo goed bent in samenwerken. Zorg dat je altijd concrete voorbeelden bij de hand hebt, die spreken tot de verbeelding en blijven veel beter hangen.